Articles3Logo for the Galactic Federation's Nibiruan Council

Article Area

Archives

Ascension

Ascension Process Updates

Compassion

Current Events

Discernment

DNA Recoding

Earth Missions

Ego/Inner Child

Health

Money

Nibiru

Foreign
Translations

Traduzioni
italiane

Traductions
françaises

Tradução
portuguesa

Nederlandse Vertaling

Deutsche
Übersetzungen

Svensk översättning

Traducciones españolas
(Sitio web
español)

 

Home

Search this site

De Waarde van Overgewicht
Door Jelaila Starr
Geschreven op 18 December, 1999

Wat is dat, de waarde van overgewicht? Dat is de vraag waarop ik sinds kort het antwoord heb gevonden. Zoals zo velen van jullie, worstelde ik met het idee mijn lichaam als mooi te zien. Het is nog niet zo lang geleden dat ik ophield met in elkaar te krimpen als er weer van die reclamebladen met badkleding tussen de post lagen, die stevige mannen en vrouwen lieten zien met hun gladde en goedgevormde lichamen. Ik liet eindelijk de behoefte los om de bladzijden te scannen op zoek naar cottage-cheese dijen als een manier om me beter te kunnen voelen. Nog steeds moet ik, als ik in de spiegel kijk en de opeenhoping van vet rond mijn enkels, ellebogen, knieën en heupen en mijn onderbuik zie, me bewust herinneren aan de waarde van deze beschermende vetlaag.

Ik kan nog steeds niet helemaal van mijn dikke onderbuik en kuiltjesbillen houden. Ik verval vaak in een negatief oordeel waardoor ik me depressief en waardeloos ga voelen. Toch, zelfs met dit gebrek aan liefde en het vallen in veroordelingen en depressie, kan ik nog steeds de waarde er van inzien, waardoor ik mijn besef van persoonlijke waarde en zelfwaardering herstel. Dat proces van herstel is wat ik met je wil delen.

Stap 1: Accepteer het recht van het Innerlijke Kind/Ego (ik verwijs naar het Innerlijke Kind als het Ego) om fysieke en emotionele bescherming te bieden.

Als ik in de spiegel naar mezelf kijk, dan herinner ik mezelf er bewust aan dat mijn Innerlijke Kind deze vetlaag op mijn lichaam aanbrengt omdat het er niet op kan vertrouwen dat ik, het Zelf, het bescherm door mijn persoonlijke grenzen te stellen en me aan mijn gemaakte afspraak houd om deze grenzen te blijven bewaken. Ik heb geleerd dat persoonlijke grenzen het innerlijke kind beschermen, en afspraken maken de mogelijkheid geeft om die persoonlijke grenzen te bewaken. Toen ik dat eenmaal begreep was ik in staat om een bedoeling achter het vet te zien.

Stap 2: Vind de bedoeling achter het vet.

Net zoals we kleren aandoen om ons te beschermen, zal het innerlijke kind extra vet aan het lichaam toevoegen om het te beschermen. Vet is hetzelfde als kleren voor het innerlijke kind. Hoe banger, kwetsbaarder en wantrouwender we ons voelen des te meer vet (kleren) we aan doen. Dus wat ik hier zeg is dat als ons innerlijke kind er niet op kan vertrouwen dat we hem/haar zullen beschermen, het een weg zal vinden om zichzelf te beschermen en dat is door lichaamsvet toe te voegen.

Stap 3: Vind de waarde van het vet.

Je hebt me al vaak horen zeggen dat alles zijn waarde heeft, maar wat overgewicht betreft, ontging me die waarde voor een lange tijd. Het was niet voldoende om naakt voor de spiegel te gaan staan en tegen mijn lichaam te zeggen, “Ik houd van jou, je bent mooi,” omdat ik nooit echt kon geloven wat ik zei. In feite stond ik gewoon tegen mezelf te liegen. Ik hield niet meer van mijn vetlagen dan het mannetje op de maan. Als ik eerlijk tegen mezelf was, dan zou ik zeggen dat ze me deden walgen. Alleen door de waarde en de bedoeling van mijn overgewicht te vinden kan ik het bestaansrecht ervan op mijn lichaam honoreren en respecteren, en mijn lichaam is “ons lichaam.”

Dus de waarde van het vet was de bescherming die het mijn innerlijke kind gaf, en het is de minst kwetsende manier om die bescherming te krijgen. Ik wist dat ze uit vele opties kon kiezen en door voor het vet te kiezen, koos ze de minst kwetsende. Mijn Ego zou ook spierdystrofie kunnen kiezen of het opsplitsen in meervoudige persoonlijkheden, maar in plaats daarvan, koos ze de minst kwetsende manier om zichzelf te beschermen. En persoonlijk, heb ik liever te maken met extra lichaamsvet dan met een meervoudige persoonlijkheidstoornis of een ziekte die me er van weerhoudt vrij en actief te zijn.

Er is een ander gedeelte in dit proces, dat te maken heeft met de Ziel, het Ego, en mij, het Zelf. Dat gedeelte is het weten dat iedere keer dat ik mijn grenzen niet erken, mijn innerlijke kind verwond raakt. Ik zie het alsof er een mes in haar hart wordt gezet. De wond is natuurlijk een emotionele wond. Ze zeggen dat woorden niet kwetsen, maar dat is niet waar. Woorden zijn dodelijker dan fysieke wonden, ze laten littekens en pijn achter die we een heel leven met ons meedragen. Terug naar de verwonding van het innerlijke kind, raad eens wie er het meest van de tijd het mes hanteert? Ikzelf! Elke keer dat ik mijn grenzen niet in de gaten houd, mijn waarheid niet spreek, mijn emoties niet uit, dan drijf ik de dolk in het hart van mijn innerlijke kind. Geen wonder dat ze deze vetlaag om zich heen gecreëerd heeft.

Stap 4: Maak afspraken over het extra vet.

Nu dat ik dit begrijp, wat heb ik er mee gedaan? Hoe ben ik er mee omgegaan? Wel, om te beginnen ben ik een afspraak met mijn Ego aan gegaan. Deze afspraak houdt in dat ik toesta en accepteer dat ze het vet op ons lichaam houdt totdat ze zich veilig genoeg voelt om het los te laten. Ik begrijp dat het voor haar, om zich veilig te voelen, noodzakelijk is dat ze erop kan vertrouwen dat ik mijn persoonlijke grenzen in de gaten houd om ons te beschermen. Ik ga ermee akkoord dat ik dit vertrouwen zal moeten winnen door mijn acties. Ik vraag haar niet mij op mijn woord te geloven. Ik stem er mee in dit vertrouwen te verdienen door mijn grenzen te bewaken wanneer er inbreuk op mijn grenzen wordt gemaakt. Dit betekent mijn waarheid spreken op het moment dat dat nodig is, confronteren en er openlijk mijn emoties over uiten.

Als tegenprestatie, stemt zij er mee in het beschermende vetlaag van ons lichaam los te laten als ze zich veilig en vertrouwd genoeg voelt om dat te doen. We gaan er van uit dat dit een geleidelijk proces is en dat het niet in één keer klaar hoeft te zijn. Zodat er geen verwachting aan mijn kant is dat ik op een morgen wakker word en zie dat het vet opeens weg is.

Ik spreek ook af dat elke keer dat ik een negatief gevoel over het extra vet krijg, ik bewust mijn afspraak met haar opnieuw zal bevestigen om het vet er aan te houden totdat ze het niet langer nodig heeft.

Dus daarin ligt de waarde van het overgewicht. Het ligt in het vermogen van het innerlijke kind om zich veilig te voelen. Het is de manier van jouw innerlijk kind of Ego om het fysieke vehikel te beschermen, en het gaat er af zo gauw je je grenzen weet te bewaken in die gebieden waar je innerlijke kind zich onbeschermd, onbedekt en kwetsbaar voelt. Onthoud dat het doel van bestaan van het Ego of innerlijk kind de bescherming van jouw fysieke voertuig is, zodat je je incarnatie kan vervolgen en de spirituele groei kan bereiken die het andere deel van jou, de Ziel, wenst. Want laten we wel wezen, dat is toch waar je voor gekomen bent?

Jelaila Starr,
The Nibiruan Council
www.NibiruanCouncil.com

N.B.: Voor meer informatie over het werken met de Ziel en Ego, lees The Soul/Ego/Self Partnership, The 3rd Multidimensional Key of Compassion en

The Open Door, The 4th Multidimensional Key of Compassion 

Over de schrijfster:

Jelaila Starr, schrijfster van We are the Nibiruans is een internationaal bekend channel, leraar en counselor. Door haar lezingen, workshops en artikelen heeft Jelaila’s boodschap van mededogen de harten van mensen over de hele wereld geraakt. Ze heeft hen bezield met hoop en begrip, terwijl ze oplossingen aandraagt voor enkele van de meest nijpende uitdagingen van vandaag de dag.

Jelaila werkt als een medium/intuïtief counselor met individuen en begeleidt hen door emotionele zuivering, het helen van relaties en DNA recoding. Jelaila’s unieke manier van benaderen stelt haar cliënten in staat om echt te ontdekken wie ze zijn, wat ze hier komen doen en hoe ze dat kunnen bereiken. Jelaila kan worden bereikt vanuit Nederland op telefoonnummer 001 816 444 4364.
Email: Jelaila@NibiruanCouncil.com                                       Website:www.nibiruancouncil.com 

Vertaling: Martine Littel
Email:martinelittel@hotmail.com

 

Home | Calendar | Newsletter | Blog | Online Store | Articles | Jelaila’s Sessions | Workshops | Ascension Tools | Galactic Federation | Contact Us